Ullfärgning med olika metoder

Dessa metoder skulle kunna anpassas för ullfärgning av ull fibrer, från fleece till garn, eftersom de är baserade på vikten av ull, snarare än dimensioner. I själva verket kan du rymma färgning av andra fibrer och material samt genom att använda liknande utrustning och de metoder jag beskriver. Faktum är att anpassa all information nedan är möjligt, med små behov av justeringar för att anpassa färgen till den produkt du använder och den sorts fiber du önskar färga. Så även om du färga silke, bomull eller andra fibrer, läs vidare!

Följande är idéer och förslag för leveranser att använda – åtminstone utrustning som har fungerat bra för mig. Jag använder alltid vit ull, eller det lättast möjliga naturliga ull som finns för ullfärgning om möjligt. Detta håller inköp av råvaror till ett minimum och även standardiserar en viktig variabel när man analyserar grundfärger. Till exempel när man tittar på två liknande ull färger med idén att skapa den färg mellan de två, vore det mycket svårare om två olika grundfärger används för två bitar, vilket gör färgens formler för de färger som används för ullfärgning kan vara mycket olika.

Genom att standardisera grundfärgen och endast använda primära färger, är båda formler relaterade. Detta systematiska tillvägagångssätt har skapat en förutsägbarhet för beredningen av färgningen som är mycket tillfredställande och bekvämt när det kommer till ullfärgning fungerar det utmärkt. Om jag vill ha en speciell effekt med en annan grundfärg, kan jag alltid färga vit ull till denna bas, och sedan avsluta med den speciella effekten.