Plastlister om jag får välja

Om jag skulle renovera mitt hus skulle jag nog välja plastlister som övergång mellan olika golv, i tak, i trappor eller som tätning runt fönster och dörrar. De är underhållsfria och vattentåliga och man behöver inte måla dem utan bara stoppa på plats som de är. De spricker inte och man kan inte få några stickor i fingrarna eftersom de inte flisar sig. Det lönar sig i längden att satsa på plast istället för trä. Det är ett betydligt billigare material och är mycket stöttåligt.

Plastlisterna är suveräna att dölja sladdragningar med

Då slipper man spika i listhållare i väggen som lämnar fula hål i tapeten. Om väggen dessutom består av betong så är det ganska svårt att spika i. Man kan välja på så många olika utformningar så att man alltid kan hitta något som passar resten av inredningen. Runt fönster och dörrar hjälper plastlisterna dessutom till att hålla draget borta. Det är ett hållbart alternativ som tidlöst håller färg och form.

När jag ska byta tapeter och inredning ser jag till att kolla upp vad som passar ihop innan jag köper på mig material. Annars kan jag få en massa saker som jag sedan inte har någon nytta av och det är inte så lätt att sälja av dessa saker på loppis. Hitta materialet i bygg- och järnhandel för då får du förmånligare priser än om du går till specialbutiker. Vill man dock ha bättre kvallitet kan det dock vara en idé att gå till specialhandeln.

Den som köpt en plansch vill säkert använda en snygg plastlist i upp- och nederkant för att slippa att den rullar upp sig när den hänger på väggen. Dessutom ger det ett stiligt intryck och är betydligt billigare än att rama in planschen. Dessa lister kan du hitta i din närmsta ramaffär.